BIOGRAFIE
Niet lang nadat Henk van Oss zijn derde akkoord op de gitaar had geleerd kwamen er in Oijen een paar jongens bij elkaar. In de oude stal bij Ben van Orsouw achter het huis. Het was het allereerste begin van Paradox, en we schrijven eind jaren zestig, toen popmuziek nog beat-muziek heette, en de ouderen zich zorgen maakten om de wilde haren van de jeugd.
Vastbesloten om een band te vormen, niet gehinderd door muzikale kennis, begon het stel onder de bezielende leiding van Henk muziek te maken. Ben leerde bassen, en toen Leo Ceelen ook nog 's ritmevast op zijn drumstel begon te rammelen, ondersteund door Ton Schouten op slaggitaar, toen leek het al heel wat, zeker toen bleek dat Jan van Orsouw niet alleen durfde te zingen, maar dat hij het ook nog kon. Paradox was geboren, in die stal aan de Benedendijk in Oijen.
Begin jaren zeventig maakte Paradox een single met daarop 'Willy' en 'For you'. Het zou tot 2008 duren voordat er ook een CD werd uitgebracht. Met daarop al die nummers die Henk toen schreef, en die veel Oijenaren nog steeds mee kunnen zingen, en ook een paar nieuwe Nederlandstalige nummers. Paradox, een van de oudste bands in de regio, maakt een mooie mix van toen en nu.
Al snel bleek dat er in veel herbergen plaats was voor een band als Paradox. De Oijenaren vierden zelfs triomfen in Duitsland, tijdens een nog steeds veelbesproken toernee. De discotheken maakten langzaam een einde aan de vraag naar beatbands en na wat minder florissante jaren kwam er in 1979 een einde aan Paradox.
Vijftien jaar later, in 1994 kwam het gezelschap opnieuw bij elkaar. Beetje ouder, beetje wijzer geworden, maar nog steeds Paradox. Aanleiding voor deze herrijzenis was het 25-jarig bestaan van jongerensoos de Melting Pot in Oijen. Op het jubilieumfeest gaf de Oijense band een legendarisch concert. Het was het begin van het tweede leven van Paradox dat tot op heden voortduurt. Natuurlijk, er veranderen dingen, het overlijden van drummer Leo, mede- oprichter van de band, maakte diepe indruk. Al eerder veranderde de samenstelling van de band door het vertrek van Ton. Arjo Kraak kwam, Hans vd Leest kwam, Hans ging. En recent kwamen Ton Franssen en Antoon van Leuken de gelederen versterken. Het gekke was: Paradox bleef Paradox
WYSIWYG Web Builder